Pratzida

Si tratta di un impasto per pane ripieno con vari ingredienti a scelta tra pomodori, melanzane, oppure patate e gerda. È il prodotto simbolo del paese e viene valorizzato ogni anno nella sagra dedicata che si svolge ogni fine luglio, in cui viene servita assieme a dell’arrosto di capra. Sa pratzida viene preparata anche nel Campidano e nel Sulcis e prende il nome di mustatzeddu o pani cun tamàtiga.

Pratzida

Est unu màndigu fatu de pasta de pani prena cun vàrius ingredientis a scedda intra de tamata, pedringianu, opuru patata e gerda. Est su prodotu prus nodiu de sa bidda e benit avalorau dònnia annu in sa sagra dedicada chi si fait a fini de mesi de arxolas, innui benit serbia impari a sa craba arrustu. Sa pratzida benit fata finas in Campidanu e in Sulcis e ingui ddi nant mustatzeddu o pani cun tamàtiga.

Pratzida

This is a stuffed bread dough with a choice of various ingredients such as tomatoes, eggplants, or potatoes and “gerda.” It is the symbolic product of the town and is celebrated every year at the dedicated festival held at the end of July, where it is served along with roast goat. A similar dish, called “mustatzeddu” or “pani cun tamàtiga,” is prepared in Campidano and Sulcis.